Lageren het bewaren van uw wijn op een prima plaats, totdat deze op dronk is of totdat deze de smaak heeft die u prefereert. 
Lava gesteente met uitstekende vocht- en warmteregulerende eigenschappen.
Leeftijd hoe ouder hoe breder: jonge wijnen geven dunnere aroma's dan rijpere. Oudere wijnstokken geven eveneens bredere smaken
Leem bodemsoort
Levure de cru F; het gist dat in de wijngaard van nature op de druiven komt, zie artikel
Lie F; droesem, bezinksel. Zie sur lie en soutirage
Liebfraumilch D; zoete, witte wijn welke veel in supermarkten verkocht wordt. Geen lekkere wijn. Door velen verguist omdat het de naam van de Duitse wijn te grabbel gooit. Omdat de prijsstelling zo laag is en de wijn in kartonnen pakken zit. Tot rond 2000 uitsluitend zoet. Komt uit Nahe, Rheinhessen en/of Pfalz. Toegelaten druivensoorten: kerner, müller-thurgau, riesling en silvaner
Likeurwijn versterkte wijn, alcohol 15-22% vol. Worden zo genoemd omdat de wijnen dezelfde stroperigheid hebben als likeuren. Vernaccia di Oristano, Sherry, Port.

Startpagina